Koningsverschieting

Om iedere (type) schutter (met en zonder vizier, jong en oud, goede en wat minder goede) een gelijke kans te geven op het behalen van een titel wordt gebruik gemaakt van verborgen scores.

Hetgeen zomaar kan betekenen dat bijvoorbeeld geel (normaal de hoogste punten) zomaar minder waard kan zijn en wit zomaar meer waard kan zijn. Het is dus zaak om verspreid te schieten.

Na afloop van de wedstrijd worden de verborgen scores bekend gemaakt.

• Er worden 72 pijlen verschoten op 18 meter.
  • Er geldt een kleurtelling (Geel, Rood, Blauw, Zwart, Wit).
  • Er worden geen cijfers genoteerd maar het aantal keer dat een kleur is geschoten.
  • Er geldt een schuttersvoordeel (de hogere kleur moet echt worden geraakt, dus wordt de zwarte ring tussen twee kleuren geraakt dan telt de lagere kleur)
  • De titel wordt bepaald door het behaalde totaal aantal punten (1e,2e,3e en laatste plaats).
  • Voor de schutters die voor een zelfde titel in aanmerking komen wordt een Shoot-off gehouden om de uiteindelijke winnaar te bepalen.

De wedstrijdindeling is als volgt:

• 1e deel van 36 pijlen (12 series van elk 3 pijlen)
  • Pauze
  • 2e deel van 36 pijlen (12 series van elk 3 pijlen)

Uitslag Heren

– 1e plaats           =             Koning